Wat is orderpicking en waarom is het belangrijk

Wat is orderpicking?

Orderpicking zijn activiteiten die nodig zijn om een artikel / product uit de opgeslagen voorraad te halen zodat de volgende stap in het bestelproces gezet kan worden. In beginsel is orderpicken  een relatief eenvoudig concept maar kan in de praktijk enige complexiteit met zich meebrengen. Overigens in het Nederlands noemen wij orderpicken ook wel order verzamelen

Het lijkt een eenvoudig proces maar waar niet iedereen zich van bewust is, is dat orderpicken gemiddeld genomen verantwoordelijk is voor meer dan 50% van de operationele kosten binnen menig magazijn. Dit maakt het wellicht interessant om een specialist op dit gebied als Mailing Masters in te schakelen. Door onze systemen, kennis, mensen en ervaring kunnen wij wellicht ook voor uw organisatie een kostenbesparende oplossing aanbieden.

Onze werkwijze bij het orderpicken

Orderpicking is onderdeel van onze warehousing activiteiten.  Wij vinden het belangrijk om vanuit een heldere orderpickstrategie te werken. Wij leggen hierbij de nadruk op snelheid en nauwkeurigheid en op het budget. Ook is er ruimte voor evaluatie. Wellicht blijkt na verloop van tijd dat de markt vraagt om een snellere levering dan kijken wij graag samen met onze opdrachtgever naar manieren om dit te bewerkstelligen. Wellicht is dit te bereiken door het anders inrichten van het orderverzamelingsproces.

Voordelen van geoptimaliseerde orderpicking

  • Orders kunnen sneller worden aangeboden aan de afnemer(s)
  • Accuratere aflevering
  • Kosten besparen
  • Tijd besparen die geïnvesteerd kan worden in hoofdactiviteiten
orderpicking

Uw orderpicking uitbesteden aan een specialist?

Wilt u uw orderpicken uitbesteden? Neem dan contact met ons op! Wij nemen deze werkzaamheden met de nodige zorg uit handen. Daarbij kijken wij graag samen met u naar mogelijkheden uw orderpicking te optimaliseren.