Krimpverpakking, hoe werkt het?

Wat is krimpverpakken?

Een krimpverpakking wordt gemaakt van krimpfolie en komt middels een eenvoudig proces tot stand. Er zijn 2 basiselementen nodig voor krimp verpakken, dit zijn het  juiste soort krimpfolie en warmte. Met deze beide elementen,  een rol krimpfolie en een warmtebron kunt u zowat alles verpakken, ongeacht de grootte. Het grote voordeel van krimpverpakkingen is dat het waterdicht, weerbestendig en manipulatiebestendig is. Deze eigenschappen, flexibiliteit, duurzaamheid en weersbestendigheid zorgen ervoor dat veel bedrijven kiezen voor het inpakken van hun goederen in krimpfolie.

Wilt u meer weten over krimpverpakkingen?

Lees dan gerust verder. Zo leest u hier meer over de voordelen en over de verpakkingsmogelijkheden die deze manier van verpakken u te bieden heeft . Uiteraard kunt u lezen welke rol ons verpakkingsbedrijf daarin kan spelen.

Hoe werkt een krimpverpakkingsmachine?

Een krimpverpakkingsmachine werkt met folio, ook wel polymeermateriaal genoemd. De machine wordt ingezet om producten en goederen te verpakken.  De krimpverpakkingsmachine verwarmd de folie, dit gebeurt in een warmtetunnel. Via de transportband gaan de goederen de tunnel in en wordt de folie gekrimpt rondom de goederen. In de wetenschap wordt het krimpverpakkingsproces uitgelegd als een verstrengeling van de moleculen uit de krimpkous of folio. Het folio rolt zich op en vormt zich in de gewenste positie. Wanneer het plastic is afgekoeld behoud deze zijn positie.

De veelzijdigheid en de mogelijkheden van krimpverpakkingen

Er is een grote verscheidenheid aan krimpfolie verkrijgbaar. Deze verschillen zitten in dikte, de helderheid, afbreekbaarheid, kracht, flexibiliteit en kleur. Deze kunnen dan ook nog eens gecombineerd worden.  Bij Mailing Masters adviseren wij u graag in de keuze voor de juiste krimpverpakking. Welk type folio past het beste bij de wensen die u stelt aan het verpakkingsmateriaal. Uiteraard kijken wij ook naar de prijstelling. Past het binnen uw verpakkingsbudget.

Welke voordelen heeft krimpverpakken?

Er zijn talrijke voordelen van het gebruik van krimpfolie. Het is sterk, flexibel, tegenwoordig zelfs goed te recyclen en het biedt visueel gezien veel mogelijkheden bijvoorbeeld als display. Hieronder lees je er meer over.

1. Beschermende eigenschappen van folie

Krimpfolie is een duurzaam product waardoor het de inhoud goed kan beschermen en bewaren. Daarbij zijn gekruiste folies ideaal voor wanneer u artikelen met scherpe randen wilt beschermen. Door de structuur van een gekruiste folie is de kans op schuren en gaten en uit eindelijk beschadigingen  vele malen kleiner. Bovendien kan krimpfolie een bijdrage leveren in het verlengen van de houdbaarheid en kan het geuren tegenhouden.

2. Presentatie en display

De samenstelling van de krimpfolie kunnen wij aanpassen aan het product dat u verpakt en de wensen die u stelt aan de vormgeving van uw verpakking.  Zo kiezen sommige van onze opdrachtgevers voor anti-fog en andere voor MVTR verpakkingen. Ook kunnen wij uw producten met glanzende folie of juist een doffe folie verpakken.  Ook is het mogelijk om de folie dusdanig te bedrukken dat de verpakking aansluit bij uw merkbeleving. Overigens kunnen wij ook productie informatie op de verpakking printen.

3. Duurzaamheid

Tegenwoordig is zowel POF- en PE-krimpfolie enorm goed te recyclebaar. Gezien steeds meer organisaties en haar omgeving veel waarde hechten aan duurzaamheid biedt deze manier van verpakken veel mogelijkheden. Zo geen POF-krimpfolie komen er geen schadelijke dampen vrij tijdens het verwarmingsproces.

4. Besparingen op verpakkingskosten

Vanwege de stevigheid van krimpfolieverpakkingen is het tegenwoordig vaak niet eens meer nodig om uw artikelen met een extra golfkartoonverpakking te verstevigen. Zelfs  zware goederen kunnen veilig in krimpfolie worden gewikkeld. Lichtgewicht artikelen (zoals chips voor eenmalig gebruik) kunnen wij voor u in een polyzakjes verpakken. Dit  draagt zeker bij in een reductie van uw  verpakkingskosten.

Wilt u uw producten verpakken in folie? Lees hier een aantal overwegingen

Voordat u besluit om uw producten te gaan verpakken met folie doet u er goed aan om eerst het een en ander op een rijtje te krijgen. Dit zorgt ervoor dat u de juiste keuze kunt nemen. Het gaat hierbij niet alleen om het type folie of de vormgeving van de folie.

Enkele verpakkingsoverwegingen op een rijtje

  • Wat is het gewicht, de vorm en de afmetingen van het product;
  • Wat heeft u voor ogen als het gaat om voor kleur en etikettering;
  • Is het nodig dat de folie bedrukt wordt?
  • Welke foliemachine is er nodig voor het verpakkingsproces? Of kan dit handmatig gedaan worden?
  • Het ziet het traject van productie, creatie, verzending en ontvangst en display eruit?
  • Wordt u product vaak en/of ruw behandeld?
  • In welk klimaat/omgeving zullen uw goederen gebruikt worden
  • Zijn er specifieke folietoevoegingen nodig om het product goed te houden (bv. zuurstof- of vochtbarrière)
  • Zijn anti-vervalsing en beveiliging van het product nodig?

Wij kunnen enorm veel soorten flexibele verpakkingsfolies aanbieden.  De juiste verpakking voor uw product  is er zeker te vinden. Of het nu gaat om een folie met een hoog smeltpunt, een verpakking dat de nadruk heeft op duurzaamheid (recycleerbaarheid en duurzaamheid) er is altijd wel een krimpfolieproduct dat aan uw behoeften voldoet.

Uw folieverpakkingen is in veilige handen bij Mailing Masters

Met onze ervaring weten wij de juiste folie tegen de juiste prijs aan te bieden. Daarnaast kunnen wij uw folieklus efficiënt  afhandelen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!