Alles over pick and pack werkzaamheden in 2024

Pick and pack bij Mailing Masters

Het pick and pack proces in onderdeel van het gehele fulfilmentproces. Het traject van orders verzamelen en verpakken begint vanaf het moment dat er een order wordt geplaatst en eindigt bij het verzendklaar maken van de bestelling. Bij Mailing Masters nemen wij dit logistieke proces graag over van onze opdrac1htgevers. Daarnaast bieden wij ook kostenbesparende oplossingen voor het versturen en of het transport van de goederen.

pick and pack

Koppeling met uw webshop of ander logistieke systeem

Een koppeling maken met uw bestaande systemen doen wij graag! Deze automatisering zorgt voor efficiëntie en draagt bij aan de kwaliteitswaarboring. Uw bestellingen worden automatisch uitgelezen en vertaald naar pakbonnen zodat onze orderpickers met het verzamelen kunnen beginnen. Mocht het nodig scannen wij de artikelen in met een barcodescanner. Dit zorgt voor een betere registratie en een lager foutenpercentage.

Het verpakken van goederen

Graag maken wij vooraf heldere afspraken met onze opdrachtgevers omtrent de wijze van verpakking. Met het creëren van duidelijkheid kunnen wij ons medewerkers voorzien van de juiste instructies en erop toezien dat de juiste procedures worden uitgevoerd. In de praktijk gaat dit vaak over het gebruik van adreslabels, de vormgeving en het insluiten van de pakbon, de bestelling voorzien van de juiste documenten, de samenstelling van de pakketten of andere poststukken. Ook bieden wij de mogelijkheid om een persoonlijk schrijven of een persoonlijke attentie aan de order toe te voegen.

Veel gestelde vragen over Picking and packing

Wat is pick and pack?

Pick and pack fulfilment vindt plaats in een magazijn nadat iemand een bestelling heeft geplaatst. Deze bestelling wordt tegenwoordig bijna altijd online geplaatst. Echter kan dit ook gebeuren via een posstuk of telefoon.

Pick and pack fulfillment is het proces dat plaatsvindt wanneer u een bestelling wordt afgehandelt. Het wordt “pick and pack” genoemd omdat het twee stappen omvat: picking (het vinden en ophalen van producten) en packing (het plaatsen van die producten in de juiste doos voor verzending naar de klant).

Het orderpicken gebeurt aan de hand van een picklijst, waarop alle informatie staat over wat u moet zoeken en ophalen. Elk product in de bestelling wordt vermeld op de picking lijst, samen met zijn SKU-nummer, de locatie in het magazijn, de hoeveelheid, en alle andere benodigde specificaties. De orderpicker gebruikt deze informatie om elk artikel te vinden, haalt het vervolgens op. Als het om een grote hoeveelheid artikelen gaat, worden ze op een pallet geplaatst en worden ze gebracht naar de inpakruimte.

De tweede stap is verpakken: elk item (of pallet) wordt in de juiste doos gedaan voor verzending, met het juiste verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie of schuimplastic. De doos wordt dan gelabeld volgens adres, gewicht en ophaalinstructies (indien nodig), en dan verzonden van het verzendingsdok om te worden geleverd aan de eindklant.

Wat is pick pack and ship?

Pick, pack and ship is het proces van het verzamelen van artikelen voor een bestelling (of bestellingen), het verpakken van die artikelen in een doos en/of verpakkingsmateriaal, en vervolgens het verzenden van de bestelling naar de klant. Soms gebeurt dit zending per zending en soms in bulk.

Dit proces is uiterst belangrijk omdat tijdens dit proces een paklijst kan worden gemaakt. Deze lijst bestaat uit artikelen die voor een bestelling moeten worden verzameld. Vroeger werden deze picklijsten alleen in magazijnen gebruikt maar in de loop van de tijd zijn deze geëvolueerd om het proces van het verzamelen van goederen voor orderverwerking te stroomlijnen. Dit proces kan in de winkel of in een magazijn plaatsvinden en zorgt ervoor dat express- of prioriteitsbestellingen als eerste en snel worden verzameld.

Hoe worden orders picked and packed?

Wanneer een bestelling binnenkomt, dan gaan onze orderpickers aan de slag. Zij halen voor iedere bestelling de producten uit het magazijn en geven de bestelling dan door aan het volgende station. De verzamelde artikelen worden gecontroleerd alvorens ze naar de verpakkingsafdeling gaan. Hier worden de bestellingen zo snel mogelijk inpakt en naar verzonden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Interessant om te lezen

Automatisering van pick and pack in de voedingsmiddelen industrie