Verstuurt u veel post en pakketten? Dan zult u de volgende tips om goedkoper te verzenden zeker waarderen. In plaats van hoge portokosten te betalen, kunt u namelijk deze tips gebruiken om op de verzendkosten te besparen.

10 tips goedkoper post en pakketten versturen

Profteer hierdoor van scherpere tarieven die zij hebben gemaakt met vervoerders.

Schakel een verzendbedrijf in

Wanneer u een verzendbedrijf inschakelt, is het een goed idee om uw verzendvoorwaarden vooraf te verduidelijken. Gewicht, omvang, volume en levertijd spelen een essentiële rol bij het bepalen van de prijs. Hoe gedetailleerder u bent over deze zaken, hoe beter u kunt uitrekenen of bepaalde logistiek mogelijk is en wat die zou kosten.

Zorg dat uw verzendcondities helder zijn

Als u zich bijvoorbeeld richt tot een specifieke doelgroep, en er is een andere organisatie die voor die doelgroep van belang is, dan willen zij misschien hun promotiemateriaal in de vorm van een flyer in uw pakket of mailing opnemen.

Gezamelijk uw post versturen

U kunt in uw directe netwerk zoeken naar andere organisaties die regelmatig post versturen. Door met meerdere partijen samen post te versturen ontstaat een groter volume, wat vaak resulteert in lagere verzendtarieven. Aandachtspunt bij deze methode is dat u duidelijke afspraken maakt met uw partners voordat u de samenwerking opstart.

post en pakketten gezamelijk aanbieden bij verzendhuis

Verpakkingsmateriaal verhoogt de kosten van verzending, maar niet alle verpakkingsmaterialen zijn gelijk. Als u een brievenbuspakje kunt gebruiken in plaats van een belstuk, is het goedkoper om uw pakketten te verzenden.

Ga creatief met verpakkingsmateriaal om

Track en trace is niet altijd een noodzaak. Zeker als het gaat om artikelen met een beperkte waarde. In veel gevallen kunt u geld besparen door zonder track en trace per gewone post te verzenden. Mits de zending niet door de brievenbus van de ontvanger past uiteraard.

Is track & trace echt nodig?

De verpakkingskosten kunnen tegenwoordig vrij hoog oplopen. Daarom is het zeker het overwegen waard om verpakkingsmateriaal te recycleren. Het verpakkingsmateriaal dat u heeft ontvangen kunt u vaak perfect hergebruiken als opvulling en karton. U kunt dit ook gebruiken voor uw eigen verpakkingen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

verpakkingsmateriaal  recyclen

Als u veel verpakkingsmateriaal nodig heeft, dan is het zinvol om uw karton en andere verpakkingsmaterialen via de groothandel in te kopen. Natuurlijk loont het om bij meerdere groothandels een offerte op te vragen voordat u zich bij één aanbieder aanmeldt.

verpakkingsmateriaal in bulk kopen

Probeer zo licht mogelijk te posten. Natuurlijk is het verstandig om uw poststukken strak te verpakken, maar er valt winst te behalen door het juiste opvulmateriaal te kiezen. Bovendien kunt u uw zending misschien in folie verpakken in plaats van in karton. Tegenwoordig zijn er volop biologisch afbreekbare folieverpakkingen op de markt.

Zo ligt mogelijk inpakken en versturen

Verzenden naar een afhaalpunt kan goedkoper en gemakkelijker zijn dan verzenden naar een verzendadres. U kunt kiezen uit verschillende afhaalpunten bij u in de buurt, meestal binnen een paar uur na aflevering. In sommige gevallen kunt u uw post zelfs zelf afgeven, waardoor de verzendkosten nog lager uitvallen.

Versturen naar een pick-up point